בשר ההודו ממציא את עצמו מחדש עם מתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

בשר ההודו ממציא את עצמו מחדש עם מתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

לא רק שווארמה:

נמסטה במטבח: בשר ההודו ממציא את עצמו מחדש עם מתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

בשר הודו, טעים, בריא ומזין.

את בהריון וצריכה ברזל? תאכלי הודו

את רוצה שילדיך יגדלו ? תאכלי הודו

עד עכשיו הכרנו אותו בעיקר בשווארמה אך זה עושה עוול נוראי. כשחשוב לי שילדי יאכלו טעים ויהנו, אני מכינה נשנושי הודו, ובכלל הבשר מתאים לכל כך הרבה סוגים, מתכונים, אפשרויות שאנחנו כלל לא מכירים ולרוב לא מכינים ביום יום וחבל. כדאי להכיר, להכין ולהכניס למטבח.

כנאפה בשר הודו, לחמניות באו מאודות במלית בשר הודו טחון, המבורגרים עסיסיים, על שיפוד, בכריך, בסיר או על מחבת: ההודו כובש את המטבחים בישראל ואתם לא תאמינו כמה שזה #טעיםמאודו וכל כך פשוט להכנה. הוא קל לטיפול, נח לבישול וערכיו התזונתיים אף משתפרים במהלך הבישול בשל שינויים במבנה החלבון, אז אל תתפלאו אם ההודו עומד להיות הכוכב הגדול של מנות הקיץ.

עלייתו של בשר ההודו לא מגיעה יש מאין. כשבכל העולם שמים דגש גדול יותר על בריאות ותזונה, הוא הדבר האמתי: רזה יותר, מכיל חלבון, חומצות אמינו וכמות גדולה של b12 וברזל. בעזרת הכנה קלה יכול לשמש ההודו למגוון מנות כמו קציצות, סטייק, מילוי לכריך, פסטרמה, שיפודים, שווארמה ביתית ועוד, וטעמיו העדינים מאפשרים לו לחבור לטעמים רבים ומגוונים לפי הטעם שלכם.

נעים מאודו

ככלל, בשר הודו הוא בשר רזה יותר. אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, בשעה שבעוף 6-8 אחוזים ובבקר – 5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח.

בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה.

בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים. 100 ג' בשר הודו מכילים:

  • כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12 (כ-0.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס.

 

  • ברזל – כ-1.4 מיליגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית  של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על  18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל  מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.

 

  • מרכיב נוסף חשוב מאוד שיש בהודו בכמות גדולה הוא הסלניום. 29-38 מיקרוגרם ב-100 גר", לעומת 20-24 מיקרוגרם בעוף ו-30-35 מיקרוגרם בבקר, כאשר הצריכה המומלצת למבוגר הנה 55 מיקרוגרם ביום. לסלניום תפקיד חשוב לגוף האדם, הוא נחוץ בהגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט,  מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח.

*חשוב לציין שהערכים התזונתיים של מזונות, מהחי ומהצומח, אינם אבסולוטיים אלא תלויים בגורמים רבים, כולל גיאוגרפיים. הנתונים נלקחו מטבלאות מזון אמריקאיות, שהן מפורטות ומבוססות

.

 

נשנושי הודו בבלילת בירה

אופן הכנת המתכון:

המצרכים:

  • 500 גרם חזה הודו חתוך לפיסות בגודל ביס.
  • פרחי ברוקולי קטנים.
  • פרחי כרובית קטנים.
  • שמן לטיגון עמוק.

לבלילה:

  • 4 ביצים.
  • 1 כוס בירה קרה.
  • 2 כוסות קמח תופח.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית פפריקה.

 

להגשה:

  • רוטב ברביקיו, מיונז, קטשופ.

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את חומרי הבלילה ואם לא מטגנים מיד שומרים במקרר.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • טובלים 5 נתחי הודו בבלילה ומעבירים מיד לשמן החם, מטגנים 3-4 דקות או עד להזהבה. מוציאים למסננת או נייר סופג, מנקים את משקעי הבלילה מן השמן בכף מחוררת וממשיכים הלאה. לא מעמיסים כמות גדולה, כדי שהשמן לא יתקרר בבת אחת.
  • באותו ההאופן מכינים גם את פרחי הכרובית והברוקולי.