ויוה לה פראנס – עוגת מילפיי נפוליאון מהירה קלה וטעימה לקראת שבת

ויוה לה פראנס

ומה יותר מתאים כשחוגגים את יום הבסטיליה מעוגת מילפיי (נפוליאון) עשירה בשכבות וטעימה?

 

ויוה לה פראנס - עוגת מילפיי נפוליאון מהירה קלה וטעימה לקראת שבת

 

אז החלטתי להפשיל שרוולים ולגשת למלאכה

אבל הפעם נכין בדרך המהירה והפשוטה ומאוד מאוד טעימה.

פינוק אמיתי כך בכייף לקראת הסופ"ש.

 

אז כדי להקל ולזרז את העבודה קניתי בצק עלים מוכן, הפשרתי מראש במקרר שיהיה אחיד ונח לרידוד.

גם לקרם הפטסייר מצאתי קיצור דרך מהיר וטעים.

אז בואו ונתחיל

 

המצרכים:

חבילת בצק עלים מרודד במשקל של קילו

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 חבילות פודינג וניל

כוס חלב

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

פותחים בזהירות את הבצק על משטח מקומח וחותכים לשלושה חלקים שווים (החלטתי הפעם ללכת על שלוש שכבות שזו הצורה המסורתית המקורית של הנפוליאון)

מניחים על נייר אפיה. דוקרים מעט במזלג שלא יתפח בזמן האפיה , מניחים מעל תבנית נוספת שתשמור על הבצק עדין ודק ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד שמשחים מעט.

בינתיים מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב והפודינג עד שמתקבל קרם יציב.

מכניסים לשקית זילוף ושומרים במקרר.

אחרי שהבצק התקרר והגיע לטמפרטורת החדר מתחילים להרכיב את השכבות:

בצק, מזלפים קרם, משטחים מעט במרית, שכבת בצק נוספת, שוב מזלפים קרם ומשטחים ומעל הכל שכבת בצק שלישית.

מעל הבצק זורים אבקת סוכר לעיטור מושלם

 

פורסים לפרוסות ע"י סכין חדה ורטובה ו…..

מתענגים על הטעם.

 

מחר היא תהיה יותר טעימה אחרי לילה במקרר, אבל נראה אתכם מתאפקים לא לטעום…

Summary
Recipe Name
ויוה לה פראנס - עוגת מילפיי נפוליאון מהירה קלה וטעימה לקראת שבת
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
נכתב על ידי: מלי הדני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *