חמין לשבת – מתכון קל מוצלח ומהיר להכנה

 

שישי בערב

ואני רעבה

 

קר לי ואני רוצה לבשל משהו חם שיהיה לנו לשבת למחר

 

לפני שנה כשהייתי בהריון כתבתי את המתכון הזה

היום מצאתי אותו ואני מרעות עוזיאל חמין לחורף הקרכינה אותו שוב למחר

 

מחכה לריח הניחוחות שישובו מהמטבח

 

מתכון לחמין לחורף הקר

 

מצרכים:

כוס שעועית לבנה / שחורה / אדומה

כוס חיטה

חבילת ג'חנון קפוא – למי שיש כוח מוזמנת להכין את הבצק, אני משתפת מתכון לעצלנים

חבילת בשר – 800 גרם של בשר מספר 5 או 8

4-5 תפוחי אדמה

2-3 בטטה

(בטטה ותפוחי אדמה אפשר להוסיף כמה שתרצו ככל שיש מקום בסיר)

 

שלבי הכנה:

כיאה למתכון של פולניה (אמנם נשואה למרוקאי) נפתח בהתנצלות – המתכון נכתב כשהייתי בהריןו

אז כך מכיוון שאני בהריון מוחי לא עבד מצוין (כיף שיש את מי להאשים), לא השריתי חיטה ושעועית אז אספר מה כן עשיתי

  1. כוס חיטה על הגז + כוס מים ואז עוד יצאנו לקנות גחנון קפוא אז זה בערך שעה בהשריה
  2. כוס שעועית בהשריה – עד עכשיו אני לא יודעת מה בעלי קנה שעועית אדומה או שחורה (הוא אומר אדומה)

במקביל במחבת בשר טיגון קל מופשר כמובן (800 גרם של או בשר מספר 5 או מספר 8)  עם קצת בצל לדעתי גג שניים

 

בסיר הגדול העברנו את הבצל + הבשר + חתכתי חתיכות גדולות, "גסות" של תפוחי אדמה ובטטה כמה שיש זה טוב, העברתי את השעועית (אחרי שסחטתי ממים, מסננת) תבלנתי עם פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח קצת

את החיטה שמתי בשקית קוקי  תבלנתי עם קינמון פפריקה מתוקה, מלח פלפל שחור, קצת כורכום

 

10-15 דקות בישלתי קישקע בסיר והוספתי לסיר הגדול.

 

ביצים בגלל חשש מההריון – שמתי להרתחה על הגז ואז העברתי לסיר – לאחרונה התפרצה גם מגיפת הסלמנולה ותמיד כדאי לדעתי להיות בטוחים

 

לכסות במים

 

שקית קוקי של ג'חנון מעל

 

להכניס לתנור 180 מעלות במשך שעה וחצי

100 מעלות לפחות 10 שעות

 

מכיוון שאני אדם לחוץ מטבעי, בבוקר הוספתי 3 כוסות מים והשארתי בתנור. זה הוסיף לדעתי ויצא מעין רוטב.

 

כשקמנו ביקשתי מבעלי שיבדוק מה המצב, והוא אכל ג'חנון וטעם ואז העברתי את הג'חנון לסיר אחר הייתי בלחץ לא מוסבר שהדברים לא מבושלים מספיק למרות שהם כן היו – ונתתי עוד שעתיים תנור

 

 

רעות עוזיאל חמין לחורף הקר

נכתב על ידי: רעות

There are 6 comments for this article
  1. רחל ב 12:46

    הי שאלה..בישול הקישקע .להפשיר את הקישקע הקפוא? לאיזה מים..מהברז או חמים? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *