נפתח בוידוי: אני חולת שוקולד. אין דבר בעולם שאני אוהבת יותר משוקולד, חוץ מבעלי ובני.

טים טאם מושלם עם קפה או שוקו יכול לפתוח לי את היום עם אנרגיות מעולות.

מי שרוצה פינוק טעים ואנרגיות להמשך היום

מוזמנת להיכנס ולקרוא את המתכון.

בתאבון

טים טאם טבעוני

צילום: ניסים בן כהן

מצרכים (לכ- 28 יחידות):

1 חב' עוגיות בטעם קרמל של "מן"

100 גר' שוקולד מריר (או שוקולד "חלב" טבעוני)

4 כפות שמן קוקוס

כוס א. סוכר

כף שטוחה אבקת קקאו

2 כפות גדושות אבקת שוקולית

לציפוי:

200 גר' שוקולד מריר או  "חלב" פרווה

½ כוס שמן קוקוס

כף קרם קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס לקרם חלק. מצננים לטמפ' החדר תוך כדי ערבוב מידי פעם בכדי שלא יתקשה.
  2. מעבירים לקערת מערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר, השוקולית והקקאו ומקציפים עד שהתערובת אחידה וצבעה מתבהר מעט.
  3. מוציאים את העוגיות מהאריזה ומסדרים על משטח כאשר צידן השטוח מופנה כלפי מעלה. על מחצית מהעוגיות מניחים כפית גדושה מן המילוי, ניתן להיעזר בשקית זילוף.
  4. מכסים את העוגיות בעוגייה נוספת ומועכים מעט בכדי שהמילוי יתפזר באופן אחיד בין 2 העוגיות.
  5. מעבירים את העוגיות להקפאה ועוברים להכין את הציפוי.
  6. ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי לקרם חלק ומבריק.
  7. מניחים את העוגיות על רשת שמונחת מעל קערה נקייה שתאסוף את שאריות הציפוי. יוצקים בזהירות את הציפוי מעל העוגיות. מקפידים לצפות את כל צידי העוגיה. מנערים מעט את הרשת בכדי להיפטר מעודפי השוקולד ומחזירים את העוגיות להקפאה של כ 5 דקות.
  8. בינתיים אוספים מהקערה את שאריות הציפוי וממיסים שוב לתערובת חלקה.
  9. מוציאים את העוגיות מהקפאה ומניחים אותן בזהירות הפוכות מעל הרשת, כאשר החלק שלא מצופה מופנה כלפי מעלה. חוזרים שוב על פעולת הציפוי.
  10. מקפיאים שוב את העוגיות ומאחסנים אותן בקופסא אטומה במקפיא/מקרר עד ההגשה.
  11. מומלץ להפשיר את העוגיות כחצי שעה לפני האכילה.

 

 

המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan