משביעים, רכים מאד. ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד

עשויים מקמח קוקוס הידוע בסגולותיו לחזק את המערכת החיסונית של תינוקות ילדים ומבוגרים, עשיר במינרלים וסיבים תזונתיים.

ניתן לשנות את המתכון שיתאים גם לטבעונים!

מאפינס קוקוס בננה עשויים 100% רכיבים טבעיים!

 

מרכיבים:

(הכמויות מתייחסת ל 14 מנות בערך לתבנית מאפינס במולטי קייק תלוי בגודל השקעים, כמובן שניתן להכין גם בתנור בתבנית שקעים וכולי)

שתי בננות בשלות

רבע גביע שמנת של פעם (לא חובה)

שתי ביצים (לטבעונים ניתן כמובן לוותר על השמנת ולהחליף את הביצים, בננה וחצי משמשת כתחליף לביצה במתכון הזה)

כף חמאת קוקוס (אפשר במקום; כף חמאת בוטנים/שמן קוקוס/שקדיה/חמאה רגילה)

כף סילאן טבעי (ניתן להוסיף יותר, לא לשכוח שמקבלים מתיקות גם מהבננות)

שתי כפות קמח קוקוס אורגני (מי שמשתמש/ת בקמח לבן חשוב לדעת שקמח קוקוס לא מחליף קמח חיטה ביחס של 1:1 קמח הקוקוס סופח המון נוזלים לכן רצוי להשתמש בכמות קטנה ממנו – במקום קמח קוקוס אפשר להשתמש בכוס קמח רגיל.

 

לקישוט אגוזי מלך/ פקאן טבעי/ צימוקים לא ממותקים (אופציונלי ולא במקרה שנותנים לתינוקות שעדיין לא נחשפו ולא אוכלים)

 

שלבי הכנה:

למעוך את הבננות לעיסה

לערבב עם שאר המרכיבים

לפזר בתבנית מעל את הקישוט

 

להוציא לאחר 7 דקות בערך.

מי שמכין/ה בתנור; לחמם מראש לחום בינוני 170  להכניס לעשר דקות בערך, להציץ מדי פעם.

 

לבריאות!