ממולאים שממלאים לי את הנשמה

ממולאיםjpg

כשקר לי אני רוצה מנה חמה. כשעצוב לי אני רוצה להתפנק במיטה.

החזאים אמרו אמש שהיום יהיה קר, ואני אינני מבינה את מזג האוויר חשבתי שבוע שעבר שהקיץ הגיע אך עם הרוחות אני רוצה חום.

לדעתי, אין מאכל חם יותר לנשמה מממולאים.

לא הרבה עבודה לפי דעתי, העיקר זה המלית ואחר כך תנו לאש להתחמם לבד.

לקראת הצהריים יהיה אוכל חם לנו ולילדים.

מניסיון קודם תכינו לא מעט שיישאר עוד גם למחר.

טעים

 

 

מלית:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 כוס אורז שיעבור חצי בישול (אפשר לשים במיקרו 1 כוס אורז 1 כוס מים לא יותר מ  8 דקות, שוב, חשוב מאוד לבדוק את המיקרו ואת עוצמתו)

עגבנייה + בצל קצוצים דק!

תבלינים: קינמון, פלפל שחור, מלח, מעט פפריקה חריפה וכף רסק עגבניות – (תקנו את האריזה הקטנה)

 

שלבי עבודה:

  1. אורז במיקרו או מי שמעדיפה לבשל, שתשים פשוט על חצי מזמן בישול רגיל, משמע אם לוקח לאורז להיות מוכן תוך 20 דקות, תשימו על 10 דקות
  2. לקלף תפוחי אדמה – טעימים בטירוף והם התשתית, המצע עליה ישבו הממולאים.
  3. למלא את הירקות – פלפלים זה ה MUST, אך אנחנו תמיד ממלאים קישואים, חמותי מכניסה גם לעגבניות, בצל ומה לא. כל מה שבא ברוך הבא.
  4. להניח את הירקות על תפוחי האדמה
  5. לשים שוב את התבלינים: קינמון, פלפל שחור, מלח, מעט פפריקה חריפה וכף רסק עגבניות – (תקנו את האריזה הקטנה) ואת הכף החסרה מהרסק עגבניות, בקופסא הקטנה יש רק כשתי כפות וכף תרכיז רימונים – נותן חמיצות אך בהחלט אין חובה.

בקופסא הריקה תמלאו מים עד אשר המים יכסו את גובה הממולאים. אני מכינה את התבלינים עם שתי קופסאות מים בקערה נפרדת – מערבבת היטב ואז שופכת בסיר.

 

יש לבשל את הממולאים 10 דקות בלהבה גבוהה וחזקה ולאחר מכן להנמיך את עוצמת הלהבה לנמוכה של הגבוהה (לא להעביר את הסיר אך להנמיך את העוצמה של אותו גז), כ 40 דקות.

Summary
Recipe Name
ממולאים
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 16 Review(s)
נכתב על ידי: רעות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *