משוקולד לווניל העוגה המושלמת – קלה וחגיגית

כמה פעמים התלבטתם איזו עוגה לאפות.

מצד אחד כולם אוהבים את עוגת השוקולד העסיסית והטעימה

ומהצד השני רוצים לשנות מעט בניחוח וניל.

משוקולד לווניל העוגה המושלמת

 

אז החלטתי לשחק מעט ולקחת את רעיון של עוגת שיש לכיוון מעט שונה.שהעוגה תתחיל מלמטה בשוקולד ותעבור בהדרגה לווניל בחלקה העליון.

מאחר ורציתי לשמור על העסיסיות של השוקולד אז כל הבלילה הייתה עם שוקולד לבן מומס והחלק הכהה קיבל תוספת של קקאו הולנדי מריר ואיכותי.

ניתן לאפות את העוגה בכל תבנית וצורה שרוצים, אני בחרתי צורה מרשימה שנתנה יופי לעוגה מבלי שאצטרך לקשט או להוסיף משהו אחרי האפייה.

הכמות שבמתכון מספיקה לתבנית בקוטר 24 רגילה או בקוטר 22 גבוהה מעט.

אז בואו ונתחיל להכין את העוגה לשבת.

 

החומרים:

4 ביצים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

כוס וחצי סוכר

3/4 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

כמה טיפות מתמצית וניל איכותית או התוכן של חצי מקל וניל

150 ג"ר שוקולד לבן מומס

כוס וחצי קמח תופח

חצי כוס קקאו איכותי

 

תבנית בקוטר 24 רגילה או 22 גבוהה

2 שקיות זילוף

 

שלבי הכנה:

נפריד את הביצים ונתחיל להקציף את החלבונים במהירות בינונית במיקסר. כשמתחיל להווצר קצף נוסיף את המלח ואז את הסוכר בהדרגה.

כשהקצף מתייצב נוציא מהמיקסר ונעביר לקערה אחרת.

נשים בקערת המיקסר את החלמונים ונתחיל להקציף במהירות גבוהה כמה דקות. כשהחלמונים יהיו מוקצפים ואורירים נאט את הערבוב ונוסיף את השוקולד המומס, השמן, הקמח ומיץ התפוזים.

נעביר חצי מכמות הבלילה לשקית זילוף חד פעמית ונוסיף את הקקאו לערבוב קצר ואחרון.

את התערובת הכהה נשים בשקית הזילוף השניה.

כעת, ניקח את התבנית , נחתוך את הקצה של שקית הזילוף ונתחיל לזלף מתערובת השוקולד הכהה. עיגול אחד בתחתית התבנית ואז נפתח גם את השקית השניה. נחזיק בזהירות את שתי השקיות ונמשיך לזלף במעגלים. בהתחלה מעט יותר מהתערובת הכהה ואז מהבהירה.

 

נכניס לתנור שחיממנו מראש ל180 C. אחרי חמש דקות נוריד ל160C. זמן האפיה כשעה- עד שקיסם ייצא יבש מהעוגה.

 

אחרי שהעוגה הגיעה לטמפרטורת החדר ניתן להפוך את התבנית ולהוציא את העוגה.

שבת מתוקה לנו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Recipe Name
משוקולד לווניל העוגה המושלמת
Published On
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
נכתב על ידי: מלי הדני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *