עוגיות לוטוס קראנץ'

פינוק אמיתי, פינוק מושלם

נימוחות, טעימות, ריר בפה וחיוך בלב

תקראו, ולכו למטבח, אתן תגידו תודה

מתכון כזה מאמצים ושומרים

עוגיות לוטוס קראנץ'

כל הזמן אני כותבת על סבתא שממנה למדתי וממנה ירשתי את הכישרון לחיבור טעמים ודיוק. הפעם בא לי להתחבר לדור הבא, הבת שלי נטע שבזכותה אני נחשפת למבחר טעמים,ריחות,צבעים וצורות חדשים ומעודכנים. אחד מהמתוקים שנטע אוהבת הוא ממרח לוטוס, בזכותה קנינו בפעם הראשונה ומאז פשוט התאהבנו בטעם. במהלך השבוע הסתובב הלוטוס במחשבות שלי. חשבתי על שילובים אפשריים וניסיתי לחשוב על חיבור מיוחד משלי.

 

היום הכנתי את העוגיות האלו, או איך שנטע אומרת- מושלם.

אז פינקתי את החבריה העליזה ואפיתי להם כמות מכובדת של עוגיות עם ממרח לוטוס והטוויסט הקטן שהוספתי לעלילה-סוכר גבישי שאינו נמס באפיה ונשאר מגורען. הסוכר הזה מכונה גם P2 וניתן לקנות אותו בחנויות המתמחות באפיה.

אז בואו ונתחיל להכין.

 

חומרים לבצק:

גר' חמאה או מרגרינה200

1/2 כוס סוכר

  כוסות קמח2 1/2

חלמון ביצה

1/4 כוס מיץ

מעט גרידה מקליפת תפוז

מעט תמצית וניל איכותית

להכנת הבצק:

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ולשים עם וו הלישה עד שהכל מתחבר. זורים מעט קמח על כדור הבצק ומתחתיו, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצב.

חומרים להרכבת העוגיות:

ממרח לוטוס (אני אוהבת את הגרגרי אבל אפשר להשתמש בחלק)

סוכר גבישי עמיד באפיה

 

אופן ההכנה

מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים שגדולים בקוטר שלהם בשני ס"מ מתחתית השקע שבתבנית השקעים לאפית קאפקייק.

מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים מעט עם היד את השולים כדי שתצא מעין קערית קטנה.

לוקחים כפית, ממלאים בממרח לוטוס ובעזרת כפית נוספת מניחים במרכז השקע שבבצק. מיישרים מעט כדי שהממרח ימלא את החלק התחתון. מפזרים כמה גרגרי סוכר גבישי ומכניסים לתנור לאפיה קצרה עד השחמה עדינה.

 

טעים חם וגם אחרי שמתקרר.

מוזמנים לנסות ולשתף בתוצאות.

 

Summary
Recipe Name
עוגיות לוטוס קראנץ'
Published On
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
נכתב על ידי: מלי הדני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *