עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה

חג שבועות הוא חג הגבינות.

אני אוהבת לאכול עוגות גבינה כל השנה, אך כידוע כאמא טריה וצעירה אין לי הרבה זמן פנוי.

כעת כשאני בהריון שני, גם אין לי הרבה זמן פנוי אבל בעיקר אין לי כוחות.

עוגה שלוקחת פחות מחמש דקות הכנה.

עוגה שטעימה אך הבעיה היחידה היא שהיא נגמרת מהר מאוד.

עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה

 

מודה שהבן שלי העיר אותי בבוקר,

אתמול בערב נרדמתי ולא הספקתי להכין.

הערב אני מארחת.

אני כמו תמיד אוהבת לקצור מחמאות אך לא אוהבת לעבוד קשה.

 

עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה

עוגת גבינה זו מתאימה לכולם.

מגדול ועד קטן.

הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים אכל את הגבינה, ובהחלט בערב יהנה ממנה שוב יחד עם שאר המשפחה.

היא ללא ביצים.

לי אישית היא לא מעלה את הסוכר (אני עם סכרת הריון)

היא לא אפויה או מבושלת.

היא פשוט העוגה המושלמת.

עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה

 

עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה

מתאימה לכל המשפחה

מצרכים:

שרוול פתי בר

100 גרם חמאה

750 גרם גבינה לבנה

2 שמנת מתוקה משמע 500 גרם סך הכל

1/2 כוס סוכר

חבילת אינסטנט פודינג וניל

אני הוספתי כף אינסטנט פודינג ריבת חלב – כי רציתי לקשט מעל עם ריבת חלב, הכנתי עשרות פעמים את העוגה ללא אינסטנט ריבת חלב ויצא מעולה אך זוהי תוספת מרשימה, טעימה, ואני ממליצה עליה בחום

 

 

שלבי הכנה:

  1. מרסקת / טוחנת את הפתי בר, הפעם אני השתמשתי בפתי בר בטעם קרמל אך אפשר בכל טעם ומניסיון עבר גם פתי בר שוקולד הולך כאן מצוין

ממיסה במיקרו בפולסים של חצי דקה את החמאה, הספיקו 45 שניות

 

  1. במיקסר אפשר גם במערבל ידני

2 שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וגבינה בסוף.

 

בתבנית עגולה לשטח את הפתי בר, לשפוך את עיסת הגבינה

 

בסוף, למעלה ניתן לעשות מספר אפשרויות, אנחנו לקחנו ממרח ריבת חלב – 2 כפות עם כף מים. יצרנו עיגולים מסביב וחיברנו קווים ביניהם כדי ליצור מראה עכביש.

כמובן, ניתן לפזר מעל פתי בר במקום.

שוקולד בהחלט יכול לבוא מצוין

כיד הדמיון החופשית, אני בעד לאלתר ולשחק

בעיני זה כל מה שכיף במטבח

 

 

בתאבון

חג שבועות שמח

 

עוגת גבינה טעימה רכה נימוחה ובחמש דקות הכנה

Summary
Recipe Name
עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה
Published On
Preparation Time
Average Rating
4 Based on 21 Review(s)
נכתב על ידי: רעות

There are 18 comments for this article
  1. אתי גרא ב 8:30

    לא צריך לשים גלטין כדי שהיא תתיצב? אני יודעת שבעוגה קרה שמים

    • רעות Author ב 8:35

      לא צריך לשים ג'לטין
      העוגה מתייצבת מעולה וטעימה מאוד
      בתאבון

  2. אופה קטנה ב 9:55

    לא כתוב כמה זמן העוגה צריכה להיות במקרר לפני שתהיה טובה להגשה ?

    • רעות Author ב 9:58

      אופה שלום,
      אני מכניסה לפריזר לשלוש שעות לפחות
      כמה שאפשר ומפשיטה לפי מידת הצורך

  3. דבי הובר גז ב 8:00

    אני מכינה את העוגה הזו ללא סוכר בכלל והיא גם כך טעימה מאוד

  4. שמואלי אסתר ב 14:04

    לא רשום באיזו תבנית. או גודל התבנית. העוגה נראית יפה וטובה. תודה

    • רעות Author ב 14:35

      תבנית עגולה רגילה אפילו קפיצית מעולה לאירוח 🙂
      בתאבון 🙂

  5. סמדר ב 22:50

    את הגבינה מקציפים או מקפלים לאחר ההקצפה של השמנת המתוקה והסוכר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *