פאי שוקולד שמנת ותותים

היום הוא יום הבריאות הבינלאומי ולשם כך צריך לחגוג עם עוגה בריאה. אז האמת שוקולד מריר הוא בריא, תותים – הפרי האהוב עלי והמתכון הוא עם קמח ללא גלוטן, בקיצור מתאים לכולם. אז למה אתן מחכות?

למ ט ב ח

מתכון טעים ומושלם של טלי עין – דור מאילת לא קשה אך דורש דיוק, כי כמו שטלי אוהבת לומר, "אפיה זה מדע מדויק". מומלץ לכולם במיוחד לקראת שבת.
מצרכים:

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר

ביצה גודל L

בקמח כרגיל- ללא גלוטן = 140 גרם

תמצית וניל 1/2 כפית

שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות גבינה לבנה 5% או 9%

מעט ריבה תות או כל ריבה שאוהבים

50 גרם שוקולד מריר

 

 

פאי שוקולד שמנת ותותים/טלי עין-דור מאילת

טלי עין דור עוגת גבינה שוקולד ותות

 

שלב ראשון הבצק  – בקערת המיקסר  בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים 100 גרם חמאה רכה ו-50 גרם סוכר, ולערבל עד שנהייה בהיר ואוורירי.

להוסיף ביצה אחת ו- 1/2 כפית תמצית וניל ולערבל עוד דקה.

 

לנפות לקערה 140 גרם קמח + 35 גרם קקאו ומעט מלח.

 

לערבל במהירות איטית עד שמתקבל בצק.

לאסוף לכדור לשטח לפיתה לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לשעה.
על נייר אפייה מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים בעדינות בעזרת הנייר לתבנית פאי קפיצית 26 משומנת.

 

מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות ודוקרים במזלג בכמה מקומות.

מקפיאים ל-20 דקות.
בתום ה-20 דקות מכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות ואופים 20 דקות עד שהפאי יציב.

מצננים היטב!! ומחלצים מהתבנית.
טלי עין דור עוגת גבינה שוקולד ותות

 

מילוי שמנת

להקציף 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.

מוסיפים 3 כפות גבינה לבנה ו(5% או 9%)  כפית תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות. למרוח מעל הפאי את השמנת.
לפרוס לפרוסות כמה תותים ולפזר מעל השמנת.
בצלוחית קטנה לשים כפית ריבת תות (או כל ריבה שואהבים) עם מעט מים חמים ולערבב היטב. בעזרת מברשת להבריש רק את התותים.
להמיס 50 גרם שוקולד מריר במיקרו ולפזר מעל התותים.
לקרר היטב לפני אכילה!
בהצלחה ובתיאבון

Summary
Recipe Name
עוגת גבינה שוקולד ותות
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
נכתב על ידי: Lady In Red

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *