פוקצ'ות

פוק'אצות

עם תוספת מלח הארץ – עשבי תיבול – תערובת מלח ים, תבלינים ועשבי תיבול רכיבים: מלח ים גס, נענע, עלי וזרעי כוסברה, טימין, טרגון, קצח, תמצית שמרים ותמצית לימון

 

יום שישי הגיע, ואיתו הרצון לבית, לחום ולמשפחה אך מה… הזמן.

לזמן יש חוקים משלו, הוא לא תמיד לטובתי.

כלומר יכול להיות שהוא לטובתי אבל איכשהו הוא תמיד רץ מהר מדי ואני לא מספיקה כלום.

 

ביום שישי של פעם כשהייתי קטנה עוד לפני שהייתי אמא היה יום מיוחד, ריח תבשילים או לפחות של כמה מתכונים.

מודה אמי ז"ל, לא הייתה בשלנית גדולה. אבל… היא תמיד אמרה יותר חשוב שנדע לארח.

יש בזה לפחות לפי דעתי משהו נכון, אני לא חייבת לדעת לבשל. אין צורך לעמוד שעות במטבח ולבשל ולכן המתכונים שלי מהירים מאוד. לא לוקחים שעות גג 10 דקות, והמתכון הזה הרבה פחות כי חבל על הזמן שלנו.

אמי ז"ל עבדה שעות נוספות רבות, ולכן היא אהבה קיצורי דרך במטבח.

אני אוהבת להכין דברים מהירים, אני אוהבת קיצורי דרך ובעיקר אני אוהבת לקבל מחמאות על אוכל שאני מכינה, אופה ומבשלת.

 

אני אוהבת להכין בצק. יותר נכון לומר אני אוהבת לאכול בצק. אני אוהבת פחמימות. במיוחד בהריון, לא יודעת איך הגעתי למסקנה אבל כשאני אוכלת בצק או משהו פחמימתי יש לי פחות בחילות, זה סותם לי חור בקיבה ואני שבעה.

 

הפוקצ'ות האלו  טעימות, מנחמות ועושות טוב בלב.

האמת שמבצק אחד אפשר לעשות מיליון וריאציות ולכן זה אפילו יכול פתרון נהדר לשעות אחר הצהריים ולמשחק עם הילדים.

אני הכנתי יחד עם בעלי, (הקטן קטן מדי לדעתי בשביל לשחק בבצק לא מבושל – בן שנה וחמישה חודשים) מכמות אחת שלוש פוקצ'ות ופיצה אחת (שכמובן תוכלו לקשט ולעטר אותה כאוות נפשכם).

 

מצרכים לפוק'צות:

קמח

שמרים

מים

סוכר

מלח (רצוי מלח הארץ. הכרתי אותם לאחרונה והם ממש משדרגים בטעם כל ארוחה)

מלח הארץ - משדרג את הארוחה שלכם

מלח הארץ – איטלקי – תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי.
רכיבים: מלח ים גס, פפריקה מתוקה, פפריקה גרוסה, פלפל אדום, פפריקה מעושנת, תה ירוק, שטה, קליפות הדרים, בזיליקום, סלרי, שום, רוזמרין, אורגנו, מרווה ותמצית שמרים

 

המתכון להכנת הפוק'צות (זהו מתכון במקור של דודתי ז"ל אך ביצעתי מספר שינויים):

1 ק"ג קמח (אם אפשר לנפות זה מעולה כי הבצק יוצא יותר מאוורר)

2.5 כוסות של מים פושרים – בבקשה לא חמים!

1/3 כוס שמן זית

כף מלח

כף סוכר

3 כפות שמרים יבשים  (אני שומרת שמרים באופן קבוע במקפיא ומוציאה כשאני צריכה, הם נשמרים מעולה, מחזיקים מעמד הרבה זמן, איכותיים ועמידים).

לערבב הכל ביחד – ניתן לערבב כמובן במיקסר או בידיים או כמו שאני עושה (גם וגם, בתחילה מערבבת במיקסר, מערבבת ערבוב רציני בידיים ומוסיפה עוד כמה דקות) – בבקשה לא לערבב יותר מ 10 דקות.

 

יש לכסות את הקערה בשקית ניילון ואת השקית אני מכסה עם מגבת.

 

לאחר מכן, לאחר ההתפחה, תפזרו טיפה קמח על המשטח, במקום בו תעבדו, תקשטו, תוסיפו את כל הירקות או כל התוספות המיוחדות שמעניינות אתכם. זהו זמן המשחק.

 

בתנור: רצוי לחמם מעט את התנור מראש. גג 10 דקות לפני הכנסת הפוק'צות.

בין 25-30 דקות זמן אפיה בחום של 180 מעלות.

פוק'אצות

בתאבון

 

פוק'אצות

Summary
recipe image
Recipe Name
פוק'אצות בחמש דקות הכנה - טעימות, רכות
Published On
Preparation Time
Cook Time