פסח מגיע ואיתו הנקיונות

עיני הילדים חשופים לפגיעות ונזקים

פרופסור גיא קליינמן, מנהל שירות הקטרקט במחלקת עיניים במרכז הרפואי קפלן ומנתח לייזר במרכז הרפואי הדסה אופטימל מציע פתרון

 פרופסור גיא קליינמן, מנהל שירות הקטרקט במחלקת עיניים במרכז הרפואי קפלן ומנתח לייזר במרכז הרפואי הדסה אופטימל

 

 

עלייה במספר הפעוטות נפגעי כוויות עיניים לפני פסח

פרופ' גיא קליינמן, מנהל שירות הקטרקט במחלקת עיניים במרכז הרפואי קפלן ומנתח לייזר במרכז הרפואי הדסה אופטימל

פונה להורים: "מדובר בהצלת עיניים ובנזק בר מניעה"

במקרה של חשיפה לחומרים מסוכנים יש לשטוף את העיניים במים כדי למזער פגיעה בעיניים ולפנות לקבלת טיפול רפואי

 

פרופ' גיא קליינמן,  מתריע על עלייה עונתית במספר הפעוטות והילדים עם כוויות עיניים, נפגעי ניקיון הפסח שמובהלים לבית החולים.

פרופ' קליינמן מפציר בהורים לפעול ולמנוע את הפגיעה החריפה ולעיתים הבלתי הפיכה בפעוט נוסף.

 

מדובר בעיקר בחומרי ניקוי חומציים או בסיסיים, דוגמת אקונומיקה ומסירי שומן למיניהם. "כאשר החומרים הללו באים במגע עם תאי האפיתל של הקרנית (הכיפה השקופה בקדמת העין) הם מתים ונושרים והקרנית נותרת חשופה ללא תאי ציפוי מגנים. הדבר גורם לכאבים חזקים ולחשיפה לזיהומים. החומרים עשויים לפגוע גם  בתאי האב האחראים ליצירת התאים שמצפים את הקרנית ובהיעדרם לא יווצרו תאים חדשים והקרנית תתכסה בשכבת תאים עכורה ולא תקינה. פגיעה זו עשויה להתבטא באופנים שונים –  פגיעה בראייה עד עיוורון ואובדן העין, עלייה בלחץ התוך עיני, קטרקט ופגיעה קוסמטית במראה העין. במקרים חריפים יידרש טיפול מורכב הכרוך בהשתלת תאים, השתלת קרנית מתורם ונטילת כדורים המדכאים את המערכת החיסונית למשך כל החיים", מסביר פרופ' קליינמן.

 

פרופ' קליינמן מדגיש, כי "במקרה של כוויה בעיניים, יש לשטוף מייד את העיניים במים זורמים, כדי שהמגע עם החומרים יהיה קצר ככל הניתן ולא ייגרם נזק חריף לעיניים, ולפנות בבהילות לקבל טיפול רפואי".

 

פרופ' קליינמן: "מדובר בהצלת עיניים התלויה במודעות ההורים בלבד! מומלץ לנקוט במספר אמצעי זהירות בסיסיים. אין להשאיר חומרים מסוכנים ללא השגחה בהישג יד. מומלץ להקפיד לרכוש חומרי ניקוי מסוכנים עם נעילה בטיחותית ולהשתמש בנעילה זו".