שיפוד בשבט

טו בשבט- טרי, בריא ויפה

מלי הדני

טו בשבט נחגג תמיד עם פירות מיובשים בהמון סוכר. כשהיינו בגולה והשימור בסוכר היה הכרחי- נו, שוין. אבל אנחנו גרים במדינה בה פירות טריים נמצאים בשפע רוב השנה. אז החלטתי לנצל את השפע הזה ובמעט דמיון וכמה כלים פשוטים הכנתי שיפוד מפירות, או בכינויו הידוע- שיפוד בשבט.

 

הכי כייף זה המבחר העצום של הפירות הטריים שיש בכל סופר וחנות שכונתית, כל אחד יכול לקנות ולבחור את הפירות שהוא אוהב. כמובן שבשביל העניין העיצובי מומלץ שיהיו צבעים שונים אבל גם אם אוהבים פירות שהם באותו הצבע ניתן לגוון בצורות.

 

והצורות? ניתן לחתוך בזהירות עם סכין אבל מעניין יותר ומומלץ כפעילות עם הילדים לחתוך עם חותכני עוגיות בשלל צורות. אני השתמשתי עם חותכן בצורת פרח, ניתן לבחור כל צורה שיש בבית. גם חותכנים מפלסטיק יכולים לעשות את העבודה בפירות עסיסיים ובשלים.

אז כמחווה לטו בשבט ועם המון אהבה לפירות ארצנו- בואו ונתחיל….

 

אני בחרתי באפרסמון וקיווי בגלל הצבעוניות והטעמים המנוגדים- המתיקות של האפרסמון משתלבת נפלא עם חמצמצות הקיוי והכתום מחיה את הירוק.

כמובן שכמו שכתבתי למעלה אפשר לבחור כל פרי שאוהבים.

ניתן גם לשלב יותר משני פירות על שיפוד אחד.

צריך סכין חלקה ללא שינים כדי לפרוס לפרוסות את הפירות

חותכני עוגיות במבחר צורות.

שיפוד חד או רב פעמי- מה שנח לכם.

 

בשלב הראשון פורסים את הפרי לפרוסות (את השלב הזה מומלץ שההורים יעשו) שומרים את הפרוסות ומנשנשים את הקצוות. מכינים את החותכנים, מניחים את החותכן במרכז הפרוסה ופשוט לוחצים עד הסוף.

אחרי שמסיימים לחתוך כך את כל הפירות מתחילים לנעוץ בזהירות על השיפוד.

מחליטים באיזה סדר הפירות ינעצו על השיפוד (צבעים, צורות) ופשוט נועצים.

ניתן לטבול בשוקולד מומס או לגוון עם קצפת טריה.

בשביל הבריאות אני בעד פירות נטו.

 

אז תחגגו את החג כהלכתו ותהנו מהשפע שיש לנו בפירות ארצנו.

נכתב על ידי: מלי הדני

There is 1 comment for this article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *