ביסקוצ'וס – עוגיות טעימות, מהירות, נימוחות ורכות – קלות להכנה עם הילדים

 

ביסקוצ'וס- קלות להכנה עם הילדיםבבית ילדותי שחציו טורקי וחציו תימני היתה אפיה מרובה.

כילדה אני זוכרת שחברות היו באות לטעום מהמאפים של אמא. ותמיד נדהמות שה-כ-ל היא עשתה בעצמה !

בילדות של ילדיי אני משתדלת לתת להם את החוויה הזו.

ביסקוצ'וס- קלות להכנה עם הילדים

עוגיות שהיו מסורת בביתנו (הטורקים אוהבים לטבול אותם בקפה …וגם אני …) נקראות ביסקוצ'וס.

אמא היתה מכינה , ואנחנו היינו "גונבים" מהבצק הטעים : ביס ועוד ביס …

כמובן שזה גם אחד המתכונים שנאפים כיום בביתי , וילדיי כבר אלופים בהכנת העוגיות האלו.

כמה טעים ככה קל להכנה 🙂

 

הצורה המסורתית היא כמו בתמונה : צורת אצבעות שעליהן חותמים במזלג.

אבל אנחנו מזמן לקחנו את זה לתחום הילדים , ולפעמים העוגיות יהיו בצורת מיני ומיקי מאוס לפעמים פרחים ,לבבות או כל צורה שבא לכם העיקר ההנאה 🙂

 

 

זהו …חפרתי מספיק ועכשיו לעבודה !

ביסקוצ'וס-עוגיות טעימות, מהירות, נימוחות ורכות – קלות להכנה עם הילדים

ביסקוצ'וס- קלות להכנה עם הילדים

חומרים:

  • כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1.5 כ כוסות סוכר
  • שקית אבקת אפיה
  • קצת תמצית רום או ווניל
  • רבע כוס מיץ ענבים
  • 5 כוסות קמח (אנחנו משתמשים בקמח מלא או כוסמין)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את כל החומרים לפי הסדר הכתוב.(קודם השמן אח"כ הביצים וכן הלאה…)
  2. לשים היטב עד שהבצק אחיד בצבע ובמרקם.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לעובי חצי ס"מ.
  4. קורצים את הצורה הרצויה.
  5. מניחים על תבנית במרחק קל אחד מהשני.
  6. מכניסים לתנור ב180 מעלות טורבו למשך
    15-20 דקות.
  7. והביסקוצ'וס מוכנים.

 

. בהצלחה!!