שלל תוכניות הבישול, ערוץ האוכל, ספרי הבישול והבלוגים הפכו את השהייה במטבח להרבה יותר פשוטה מבעבר. היום (כמעט) כל אחד רוצה להתנסות בבישול ובאפייה, אבל ההיצע הגדול עשוי דווקא לבלבל. רעות הרפזעיני עיתונאית, בלוגרית ובוגרת לימודי בישול שהתחביב הגדול שלה הוא המטבח ממליצה על המוצרים שבלעדיהם אף מטבח אינו שלם.

 

מי שמכיר אותי יודע שהמטבח הוא תחביב גדול מאוד שלי. אני מעבירה במטבח שעות גם בבישול וגם באפייה ואפילו למדתי בישול מקצועי. כיום, יש מגוון עצום של כלים ואביזרים לבישול ולאפייה ולא תמיד קל להתמצא בתוך כל השפע הזה. להיפך הרבה פעמים זה רק גורם לבלבול. אז הנה עשרה מוצרים שבהחלט יכולים להפוך את חווית הבישול והאפייה שלכם לקלה ומהנה יותר. חלק ניכר מהמוצרים רכשתי דרך קבוצת הפייסבוק StayUp2date ואני ממליצה מאוד להצטרף אליה.

 

  1.  סכין שף צילום רעות עיניסכין שף מדובר במוצר לא זול אבל בהחלט שווה את ההשקעה. סכין שף טובה ונוחה תסייע לחיתוך מהיר וטוב של כל מוצרי המזון הזקוקים לחיתוך ותחסוך זמן רב ובעיקר עצבים. בשוק קיימים מגוון מותגים המיועדים למגוון שימושים, לגברים ולנשים. באופן אישי, אני מאוד אוהבת את הסכינים של חברת GLOBAL היפנית.

מדובר בסכינים חדים מאוד, לא כבדים ונוחים מאוד לשימוש גם בקרב נשים. הדגם המומלץ בעיני של חברה זו הוא ה-G2 ושפיות רבות משתמשות בו כבחירה הראשונה שלהן. לא משנה באיזו סכין שף מדובר, חשוב לשמור על הסכין באמצעות פס מגנטי או כיסוי ייעודי ועל מנת למנוע חלודה כדאי לנקות ולייבש היטב את הסכין מיד בתום השימוש.

את הדגם החביב עלי ניתן לרכוש כאן.

 

  1. משקל מטבח צילום רעות עינימשקל מטבחבעוד שבבישול אפשר להשתמש בכמויות לא מדויקות ולשפר טעמים אם חסר משהו במתכון, באפייה חשוב להשתמש בכמויות מדויקות. שינוי במתכון, אפילו קטן, יכול לשנות את הרכב העוגה, הבצק או המאפה ולא תמיד זה לטובה.

משקל דיגיטלי בדרך כלל לא תופס הרבה מקום, הוא מופעל על סוללות וניתן להגיע איתו לרמת דיוק גבוהה מאוד עד לרמת הגרם. חשוב לשים לב שלפני ששמים את החומר אותו רוצים לשקול, מניחים את כלי הקיבול על המשקל ואז מאפסים אותו. כך מקבלים את המשקל נטו של המוצר ולא את משקל הכלי שהתווסף.

בשוק ישנם עשרות סוגים של משקלים למטבח. הנה קישור לאחד שממש אהבתי וגם המחיר שלו מצוין.

 

  1. סלייסרמאסטר סלייסראני מחלקת את חיי במטבח לתקופת טרם המאסטר סלייסר ולזו שלאחריה. מדובר במוצר ייחודי (שאמנם קמו לו הרבה חיקויים אבל אף אחד לא טוב כמו המקור) שהופך את חווית חיתוך הסלט, קיצוץ ירקות (ובעיקר בצל), הקצפת הביצים ואפילו את הכנת הטחינה ורטבים אחרים להרבה יותר קלה ומהירה.

אני נוהגת לחתוך את הפירות והירקות לרבעים, אבל הבנתי שזה ממש לא חובה. אני כן מקפידה לשטוף היטב את הלהב מיד בתום השימוש ולייבש היטב. את הלהב (וסכינים בכלל) אני לא מכניסה למדיח הכלים כי זה גורם לשחיקה שלהם. שאר החלקים של המאסטר סלייסר נכנסים אצלי באופן קבוע למדיח.

לפני כמה חודשים רכשתי את המנדולינה המתאימה למכשיר. היא זולה באופן משמעותי ממנדולינות אחרות הקיימות בשוק אבל ניתן להשתמש איתה רק עם המכשיר המקורי. צריך להיות מאוד זהירים בשימוש עם המנדולינה כי הסכינים חדים מאוד ואפשר להיפצע בקלות. כיום מחירו של המאסטר סלייסר נמוך מבעבר ויש המון מבצעים שווים עבורו. ניתן למצוא אותו גם כאן, עם המנדולינה או בלעדיה.

 

  1. סיר לחץסיר לחץמדובר במוצר לא זול כלל שלהרבה אנשים יש נטייה לוותר עליו גם בגלל מחירו וגם בגלל שימוש מועט והיעדר מקום במטבח. בעיני מדובר במוצר חובה לכל מי שמבשל. סיר לחץ טוב יכול להחזיק מעמד גם יותר מ-20 שנים ולכן שווה להשקיע באחד איכותי שיש לו אמא ואבא”. כשיש סיר לחץ ולומדים לא לפחד ממנו מגלים מגוון כצום של מתכונים וחוויה קולינרית חדשה. ניתן להכין בסיר הלחץ נתחי בשר וצלי מסוגים שונים, לרכך גרגירי חומוס, עדשים ואפונה במהירות גדולה, להכין מרקים והיד עוד נטויה.

אני משתמשת בסיר הלחץ שלי לפחות פעם בשבועיים והבשר תמיד יוצא רך וטעים. אם יש מקום, כדאי לקנות סיר לחץ גדול כי מדובר במוצר שלט מחליפים כל יום. ולמי שתהה, הנה כמה מבצעים ממש משתלמים על סירי לחץ.

 

  1. נפה חשמליתבשבוע ממוצע אני משתמשת ב-2-3 קג של קמח. אני מקפידה לנפות את הקמח לא רק מטעמי כשרות אלא גם כדי למנוע חדירת תולעים ומזיקים אחרים למזון שלנו וגם כדי להעניק אווריריות לבצקים.

אז נכון שניתן לקנות קמח מנופה אבל הוא עולה בערך פי שלושה מקמח רגיל ובכמויות שאני אופה זה ממש לא משתלם. ניסיתי כל מיני סוגים של נפות, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שאם כבר משקיעים בנפה, כדאי לרכוש נפה חשמלית עם בסיס.

אני מנפה קג קמח בכל פעם ואין לי שום בעיה להשאיר את המכשיר על השיש בזמן הניפוי. כך אני מתפנה להכנות אחרות הקשורות לאפייה ולא מבזבזת זמן יקר. בנוסף, בנפות מסוג זה קיימת הפרדה מוחלטת בין הקמח לפני הניפוי לבין הקמח המנופה.

טיפ: אני מניחה את הנפה על מגבת מטבח וכך מונעת תזוזות שלה על השיש. למרות שניתן להדביק אותה בוואקום לשיש, אני מוצאת את השיטה הזאת פחות נוחה כי אחר כך די קשה לנתק את הנפה עם כל הקמח בתוכה.

טיפ נוסף: ניתן להוסיף כבר בשלב הניפוי אבקת אפייה ולהפוך את הקמח לקמח תופח (על 1 ק"ג קמח רגיל להוסיף 2 שקיות אבקת אפיה).

 

  1. סט פיצהסט פיצהואם בניפוי קמח עסקינן, אחד השימושים הבולטים אצלנו לקמח הוא בבצק לפיצה, פוקאצה או קרובי משפחה אחרים שלהם. אחד הריחות האהובים עלי במטבח (אחרי ריח השום המטוגן), הוא הריח של בצק השמרים לפני הפיכתו לפיצה.

אני מודה שכבר שנים לא הזמנו פיצה כי תמיד יש לי בבית את חומרי הגלם לבצק ולרוטב ואני דואגת שיהיו לי במקפיא גבינות איכותיות מגורדות. אז כדי להקל על ההכנה ובעיקר כדי לאפות כמה פיצות יחד, ניתן למצוא את סט הפיצה. הוא כולל ארבעה מגשי פיצה בקוטר 32 ס"מ, עם ציפוי בלתי דביק שאינו נשרט ואינו מתקלף, מתקן מתכת להחזקת כל ארבעת המגשים בו זמנית, סכינים ורולר לחיתוך.

 

  1. טוסטר מאפיםמאז שפרץ לחיינו בסערה טוסטר המאפים על גרסאותיו השונות, האפייה הפכה קלה מאין כמוה. הכיף במכשיר הוא שניתן להכין שלל מאפים, מתוקים ומלוחים, בספונטניות ובלי להתפיח קודם בצק. אם אתם כבר קונים מכשיר כזה, אני ממליצה לקנות את המולטישיש לו מגוון פלטות מתחלפות דונאטס, קייקפופס, וופל בלגי, בראוניז ועוד. ניתן לרכוש כיום גם פלטות נוספות בנפרד לעוגות מעוצבות, פיצות ועוד.

חשוב לשים לב שבבלילה יש סודה לשתייה, אבקת אפייה או תערובת של שני החומרים. אחרת המאפה לא יתפח ויהיה פחות אוורירי ויפה.

 

  1. גורס תבלינים חשמלי בחלק ניכר מהמתכונים יש צורך להשתמש בתבלינים גרוסים. אז נכון שאפשר לקנות את התבלינים כשהם טחונים, אבל הארומה והטריות של התבלינים כשהם נטחנים במקום מהווה הבדל משמעותי.

מדובר במוצר לא יקר שמופעל על סוללות, כך שלא נדרש שום מאמץ בהפעלתו. שווה להחזיק בבית שניים למלח גס ולפלפל שחור, אבל גם אם לא שווה בהחלט להחזיק רק אחד ולגרוס בכל פעם את התבלין הרצוי. ישנם מגוון סוגים של מטחנות והנה סוג אחד ממש נחמד.

 

  1. פלאנצה פלטת צלייה לכיריים מהווה מוצר חובה לכל חובב בישול. בדרך כלל מדובר במוצר גדול שמונח על שתי להבות ודורש את ההפעלה של שתיהן, אבל בחלק מהפלאנצות ניתן להפעיל להבה אחת בלבד ופיזור החום אחיד. היתרונות של המוצר בולטים: ראשית הבשר נצלה ממש כמו על מנגל ומתקבל אותו אפקט בדיוק. שנית, השימוש בשמן מועט ובדרך כלל ניתן לוותר עליו לחלוטין ולהסתפק במרינדה בה הושרה הבשר.

באופן אישי, אני מעדיפה פלאנצה בציפוי שיש שלא פולטת חומרים מסוכנים ועדיף אחת כזאת שתתאים לכל סוגי הכיריים. הנה המלצה לאחת ממש שווה.

 

  1. מרסס שמן מוצר פשוט אך גאוני המסייע לשימוש מופחת בשמן. מדובר בכלי קיבול שלתוכו מכניסים שמן (אני מעדיפה להשתמש בשמן קנולה הנחשב בריא יותר על פני שימוש בשמן סויה). ואז, במקום לשפוך שמן למחבת או לסיר ולהסתכן בכך שתישפך כמות גדולה מרססים את הכמות המדויקת. ניתן לרכוש מרסס שמן כמעט בכל חנות לכלי בית, אבל הנה אחד מלא שיק ולא יקר. אגב, את עלות מרסס השמן מחזירים מהר מאוד עם כל השמן שאנו חוסכים (ועל החיסכון בבריאות אני כבר לא מדברת).