בימים חורפיים וקרירים אין כמו מרק טעים וחמים כמעט כמו חיבוק של אמא
מרק שהמרכיבים בו מכילים המון וויטמינים ומינרלים, עשיר בחלבון והכל בצלחת אחת …
למי שעדיין לא הכיר, קייל נכנס בקטגוריה של "מזון על" הוא ירק עשיר בצורה יוצאת דופן בנוגדי חמצון ובחומרים אנטי- דלקתיים. הוא מכיל בטא קרוטן ושורה ארוכה של מינרלים וויטמינים בריכוז גבוה..
וכמה שזה טעים, ככה זה קל..

החומרים הנדרשים:
שמן זית
בצל אחד קצוץ
ארבעה שיני שום קצוץ
שתי כוסות קייל קצוץ
שני תפוחי אדמה אדומים (אפשר גם לבנים)קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
שתי עגבניות בשלות חתוכות דק
כוס אחת של שעועית לבנה שהושרתה ללילה
תבלינים: שתי כפות פטרוזיליה יבשה, מלח, פלפל, כורכום, מעט קינמון, מי שמשתמש באבקת מרק יכול לוותר על התיבול מלבד הפלפל השחור והפטרוזיליה היבשה.

ההכנה:
לשפוך שתי כפות שמן זית לסיר להוסיף בצל+שום לטגן להזהבה, להוסיף את הקייל לערבב שתי דקות עד שמתאדה קלות, למלא מים חמים לכמות הרצויה, לתבל לפי הטעם. להוסיף את העגבניות, תפוא, שעועית, לערבב היטב להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה עד שהשעועית והתפוחי אדמה מוכנים לאכילה.

 

מרק קייל מהיר וקל לידיה אלקובי
ואפשר להגיש עם לחם שום בצד בתאבון