את המתכון המעולה והקליל לקובנה תימנית משמן זית קיבלנו מלימור מרטון סול
קובנה תימנית משמן זית
מצרכים להכנה:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים לחים
3-4 כפות סוכר
1 כף מלח
3-3.5 כוסות מים פושרים
שמן זית למריחה על הקובנה
אני מוסיפה קצח
מתפיחים פעמיים
ובפעם השלישית פותחים לעלה מורחים שמן זית יוצרים שושנים ושמים בסיר.
לתנור 100 מעלות כל הלילה
אך לי, רעות, שהבאתי לפרסום את המתכון
יש סיפור אישי עם החשיבות של קובנה
כשהייתי בהריון, אושפזתי בבית חולים במחלקת טרום לידה, היה יום שישי והתחשק לי משהו טעים. בכל זאת חודש תשיעי.
בדקתי, ראיתי וטעמתי מדוכני האוכל השונים שהיו שם.
לבסוף כמעט בפתח המדרגות הנעות ראיתי אישה שמוכרת קובנות. ממש רציתי ושאלתי את המחיר. היא שאלה אותי מתי אני צפויה ללדת. כנראה חשבה שצפוי להיות ניתוח קיסרי.
עניתי: "רק ה' יודע".
היא בתגובה: נתנה לי קובנה מתנה ואמרה תאכלי, תתחזקי ותלדי
לימור יקרה, בע"ה בלידה הבאה, אני מזמינה קובנה לחדר לידה
ולכן, קוראות יקרות, לכו ותכינו
אילו ידעתי שזה כזה מתכון קל ודאי הייתי מכינה בעצמי ולא מבקשת מאותה מוכרת
3 Responses to “קובנה תימנית משמן זית – בריא טעים וקל”
ברשימת החומרים לא מופיע קמח.
את מה אמורים להתפיח?
תודה, טופל 🙂
נשמה טובה יש קמח 1קילו למעלה יום טוב