מזג האוויר החורפי שפקד אותנו העלה בי את החשק למרק חם וסמיך. אחד המרקים האהובים עלי (ועל כל בני משפחתי) הוא המרק הכתום. בדרך כלל סיר שהוכן בשעות הצהריים לא מחזיק אצלנו מעמד אפילו עד הערב, למרות הכמות הגדולה של המרק.
אז למה אתם מחכים? כדאי גם לכם להתפנק ולפנק.
מרק כתום/ רעות הרפז–עיני
המצרכים:
2 בצלים בינוניים.
3 תפוחי אדמה בינוניים.
7-8 גזרים.
3-4 בטטות (תלוי בגודל).
חתיכת דלעת.
כף פטרוזיליה מיובשת
כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם.
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, מקלפים וחותכים לקוביות את שאר הירקות.
2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים את שאר הירקות, התבלינים ומכסים במים עד גובה הירקות.
3. מבשלים עד לריכוך מוחלט ומרסקים את המרק.
אני מעדיפה לרסק במעבד מזון ולהוסיף כל פעם מעט מנוזל המרק על מנת לשלוט במידת הסמיכות של המרק. ניתן להפחית מהנוזלים שבסיר ולטחון את המרק בתוך הסיר באמצעות בלנדר מוט.
4. לטעום ולשפר תיבול (במידת הצורך) ולהגיש. ניתן להוסיף מלח ופלפל גם לאחר ההגשה לפי טעמם של הסועדים.