למה לבחור? עוגת גבינה ושוקולד, עוגה מעולה, קלה ומפנקת!

קונדיטורית אפרת ריכטר ממסעדת כרמים

קונדיטורית אפרת ריכטר ממסעדת כרמים

אלוהות

היש דבר יותר מוצלח משוקולד?

פרי הבריאה, הפרי המושלם הוא עץ הקקאו.

 

אך מה… כבר לפני כתבו גדול ממני, יהונתן גפן: "אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה".

ואני?

אני שואלת למה לבחור אם לשלב.

הרי זוהי מצווה, אהבה. אהבת הבריות ולדעת לחיות טוב.

 

זהו מתכון שתרצו לשמור לקראת חג השבועות, המתקרב בצעדי ענק.

אפרת ריכטר, קונדיטורית מעולה ומוכשרת, חשבה ופיתחה מתכון מהיר וקליל לעוגת שוקולד וגבינה.

זוהי חגיגה אמיתית.

 

 

עוגת גבינה ושוקולד

 קונדיטורית אפרת ריכטר ממסעדת כרמים

חומרים:

300 גרם שוקולד לבן
750 גרם גבינת שמנת 30%
1 כוס סוכר
1ורבע מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
כף גדושה קורנפלור
4 ביצים
לתחתית
50 גרם חמאה מומסת
140 גרם (בערך חצי שרוול) ביסקוויטים חומים טחונים דק.

אופן ההכנה:
לתחתית-
מערבבים יחד את החמאה ואת פירורי הביסקוויטים ומרפדים בעזרת התערובת את התבנית. יש לשים לב שמהדקים היטב אחרת הבלילה עלולה לנזול בתוך התנור.(יש להשתמש בתבנית קפיצית קוטר 26 עגולה(
לעוגה-
1. במיקסר מערבבים יחד את השמנת עם הסוכר .
2. מוסיפים את הקורנפלור
3. ממיסים את השוקולד הלבן, כשהקורנפלור נטמע היטב בבלילה יש להוסיף את השוקולד המומס
4. בקערה נפרדת יש לערבב את הביצים עם השמנת החמוצה ולאחר שהשוקולד נטמע להוסיף גם אותם לבלילה שבמיקסר.
5. כאשר הבלילה חלקה יש למזוג בתבנית עם תחתית החמאה והביסקוויטים
6. מחממים תנור ל-150 מעלות, בתחתית התנור מניחים כלי עם מים חמים (ליצירת אדים) בין חצי שעה לשעה ב- 150 מעלות ואז מנמיכים את המעלות ל-110 עד שהעוגה יציבה(סבלנות, זה עלול לקחת זמן מה). תבדקו אחרי 40 דקות.
7. טיפ חשוב- כשמוציאים את העוגה יש להעביר סכין בדפנות- העוגה מתכווצת מעט וכך היא תישאר עם שוליים חלקים ויפים.
8. כשהעוגה מצטננת שופכים עליה גנאש שוקולד חם.
בתאבון!!

Summary
recipe image
Recipe Name
למה לבחור? עוגת גבינה ושוקולד, עוגה מעולה, קלה ומפנקת! קונדיטורית אפרת ריכטר ממסעדת כרמים
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)