רחל עינב
מתכון לשבלולי שמרים/רחל עינב

קג קמח לבן מנופה
כוס סוכר
2 סוכר וניל
שקית שימרית+משפר אפיה
400 מחמאה/חמאה
2 ביצים
קורט מלח
כוס וחצי חלב פושר/או מים
במקסר עם וו לישה להוסיף קמח.סוכר.סוכר וניל.חמאה רכה.לעבד מעט להוסיף את הנוזלים כ3 דק.להוסיף את המלח ולעבד עוד כ-2 דק.עד שהבצק נכרך סביב הוו לישה. והוא רך ונעים
לשמן קערה להעביר את הבצק.לכסות לתפיחה.
לחלק ל5 חלקים עם מערוך לפתוח את הבצק.
סוגי מילוי:
קקאו וקינמון
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר חום כהה
כף קינמון
גבינה וחמוציות
גבינה טיב טעם אחת
ביצה אחת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
סוכר וניל
50 גר חמוציות

למרוח את הבצק עם חמאה מומסת לפזר את תערובת הקקאו. לגלגל לרולדה לחתוך לפרוסות להניח בתבניות מאפנס או בתבניות בחד פעמי.להתפחה נוספת כחצי שעה
למרוח ביצה מהולה עם מים
למלוי גבינה
לערבב היטב את כל המרכיבים.לפתוח את הבצק למלא לגלגל לחתוך לפרוסות להניח בתבנית. למרוח ביצה עם מעט מים וסוכר וניל.
לאפות ב170 מעלות כ15 דק
להכין סירופ
כוס סוכר
כוס וחצי מים
2 כפות סירופ מייפל
כשהמאפים מוכנים וחמים למרוח את הסירופ..
מבטיחה תעופו עליהם. .יוצאים רכים וטעימים.

בהצלחה
רחל עינב