מהשבוע על המדפים בישראל, קרוב לאמא מאי פעם: 'מטרנה' משיקה את 'מטרנה GOLD'

מהשבוע על המדפים בישראל, קרוב לאמא מאי פעם: 'מטרנה' משיקה את 'מטרנה GOLD'

 

מהשבוע על המדפים בישראל, עידן חדש בתזונת תינוקות:

קרוב לאמא מאי פעם: 'מטרנה' משיקה את 'מטרנה GOLD'

תחליף חלב (תמ"ל) המכיל את הרכיב הייחודי HM-O:

הרכיב המסקרן והנחקר ביותר בחלב אם שנועד לשיפור המערכת החיסונית של התינוק ולהפחתת אלרגיות וזיהומים

לראשונה בישראל, חדשנות עולמית פורצת דרך בתזונת תינוקות: מטרנה משיקה סדרת תחליפי חלב המכילה את הרכיב הייחודי HM-O מסוג 2’FL, החשוב לחיסוניות, להפחתת זיהומים ולעידודם של החיידקים הפרוביוטיים במעי התינוק, תחת המותג 'מטרנה GOLD'.

רכיב הזהב הסודי של אמא: חלב אם, שהינו המזון הטוב ביותר לתינוק, מכיל בנוסף לרכיבים המזינים שבו גם רכיבים פעילים חיוניים להתפתחות מערכת החיסון של התינוק. אחד החשובים בהם, המהווה את השלישי בכמותו בחלב הוא ה- HM-O – אוליגוסכרידים בחלב האם (HM-O – Human Milk Oligosaccharides).

ה- HM-O חיוני להגנה על התינוק הרך בכך שהוא תורם לשגשוגם של החיידקים הפרוביוטיים הידידותיים במעי, נצמד לחיידקים מחוללי מחלות ובכך מפחית זיהומים ומסייע בהבשלת מערכת החיסון. ה- HM-O בחלב אם פועלים בארבעה מנגנונים:

  1. אפקט פרה ביוטי: מעודדים באופן סלקטיבי חיידקים פרוביוטיים התורמים ליצירת מיקרוביום מגן ועשיר, דבר המסייע בהבשלת המעי ובהתפתחות מערכת החיסון.
  2. אפקט המלכודת: נצמדים לחיידקים מחוללי מחלות ובכך מונעים את כניסתם למערכת העיכול ומסייעים בהפחתת זיהומים.
  3. אפקט המחסום: כקו הגנה נוסף, מחזקים האוליגוסכרידים את פני המעי והופכים אותו לפחות חדיר למחוללי מחלות.
  4. אפקט הוויסות: תורמים לאיזון והבשלת מערכת החיסון באמצעות השפעה ישירה על הרכב התאים האחראים על התגובה החיסונית.

 

 

תחליפי חלב אם המכילים HM-O אושרו על ידי רשויות הבריאות בארה"ב (FDA) ובאירופה (EFSA) ועתה גם על ידי משרד הבריאות בישראל. מטרנה הינה החברה הראשונה בישראל ובין החברות הראשונות בעולם, לאחר  ספרד, סין, וארה"ב, אשר הצליחה לייצר את הפורמולה ולשלב אותה במוצרים. השקת מטרנה GOLD התאפשרה בזכות החיבור של מטרנה עם מחלקת המחקר של חברת האם נסטלה, המובילה את מזון התינוקות בעולם. נסטלה זיהתה את האוליגוסכרידים ותועלתם החיסונית בחלב אם והצליחה לשלב בתחליפי החלב שלה את רכיב ה- HM-O מסוג 2’FL, שהינו האוליגוסכריד השכיח ביותר בחלב האם.

 

לדברי פרופסור צבי ויצמן, מומחה למחלות תזונה ועיכול של התינוק והילד, לשעבר מנהל היחידה למחלות, תזונה ועיכול של התינוק והילד במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, "מדובר במהפכה של ממש בייצור תרכובות המזון לתינוקות, שיהיו מעתה דומות יותר לחלב האם, שהוא ללא ספק המזון המיטבי לתינוק. מדובר בהעשרת המזון לתינוק בפחמימות מורכבות, הזהות לאלו הקיימות באופן טבעי בחלב אם. הן כמעט ולא נספגות לגוף התינוק ואינן גורמות להשמנה. ההשפעות החיוביות שלהן קורות בעיקר במעיים, שם הם מונעות פלישה של חיידקים מסוכנים לגוף התינוק, ובאותה שעה מעודדות גדילה של חיידקים טובים פרוביוטיים, כגון ביפידובקטריה. בנוסף הן משפרות את המערכת החיסונית של התינוק, מונעות אלרגיה ומשפרות גדילה. עם הנהגת חידוש זה בייצור של תרכובות מזון לתינוק בישראל, זוכים התינוקות בישראל לשדרוג משמעותי בתזונה שלהם, ממש במקביל לתהליך המתחולל בימים אלו גם בארצות אחרות."

 

האינטואיציה האימהית היא להניק כדי לחסן: חלב אם הוא המזון הטוב ביותר עבור תינוקות. לפי נתוני סקר משרד הבריאות  לרך 88% מהנשים מתכוונות להניק את תינוקן. מסקר שערכה מטרנה בקרב 1,082 אמהות, באמצעות 'סגמנטה', עולה כי  89% מהמניקות הניקו את תינוקן עד גיל תשעה חודשים. ההבנה כי חלב האם מסייע בבניית המערכת החיסונית ואוכלוסיית חיידקים טובה במעי מושרשת חזק בקרב האימהות – 77% מהן ציינו כי הסיבה שהניקו את ילדיהן היא ההגנה החיסונית שמעניק חלב האם. כמו כן, ציינו 74% מהאימהות כי כאשר התינוק נכנס למסגרת של משפחתון או גן עלו חששות בנושאי בריאות ותזונה שלו.