עוגת תפוזים מקורמלים עם ליקר תפוזים של רחל עינב

עוגה רכה טעימה עם ריח וטעם הדרים משגע..

במיוחד לכבוד ט"ו בשבט אך גם לכל ימות השנה

 

עוגת תפוזים עם סירופ וליקר תפוזים

רחל עינב עוגת תפוזים מקורמלים

חומרים:

6 ביצים

כוס סוכר

שתים וחצי כוסות קמח תופח מנופה

כוס מיץ תפוזים סחוט

2 סוכר וניל

כוס שמן

גרידת תפוז

 

שלבי הכנת העוגה:

להפריד ביצים.

חלבון להקציף כ3 דק

להוסיף סוכר וסוכר וניל ב3 נגלות שונות עד לקצף יציב

להוסיף בזרם דק את השמן והחלמון

להמשיך להקציף עוד דקה להפסיק את המקסר.

 

בקערה אחרת לנפות קמח

להוסיף גרידת תפוז

לערבב לסירוגין קמח ומיץ עם מרית בעדינות עד  לקבלת תערובת חלקה.

 

הכנת סירופ לעוגת תפוזים:

לפרוס תפוז עם קליפה גרידת תפוז

2 כפות ליקר תפוזים

2 כפות סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים

להרתיח בסיר על האש עד לקבלת סירופ.

 

יש להכין את עוגת התפוזים בסיר פלא אחרי ששימנתם היטב את התבנית.

להניח את פרוסות התפוז ומעל את תערובת העוגה.

לסנן את הסירופ לא לזרוק את הסירופ .

לאפות שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות

לבדוק שהקיסם יבש לקרר היטב לשחרר את העוגה

להניח את העוגה על מגש.

להרתיח שוב את הסירופ לשפוך על העוגה שהיא קרה!

 

מדהים כמה שזה טעים

בתאבון