גלידת חלווה – טחינה משומשום מלא, סילאן,ושוקולד מריר
קינוח בריא וטעים
אני אוהבת מתוק. אני מנסה לאכול בריא.
כשאני מבשלת אני משתדלת שיהיה מהיר וקל.
קשה לי אחרת,
אין לי זמן….
גלידת חלווה עם שוקולד
מתכון מעולה, טעים להפליא, באמת!!! הכנתי בכמה ארוחות משפחתיות. פחות מ 3 דקות הכנה, 4 מרכיבים.
לפי דעתי הוא יחסית בריא ובני התינוק אוכל אותו בשמחה ובאהבה
החיים הטובים, לא?
אפילו אם האורחים בדרך, אפשר להספיק – תמהרו ותכניסו למקפיא.
גם כקינוח לפסח שמתקרב יכול להיות מושלם.
בקיצור, רוצו למטבח ותכינו.
מצרכים:
2 שמנת מתוקה – תנובה / יטבתה מה שאתם יותר אוהבים
1/2 כוס טחינה – אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא של בארכה
1/4 כוס סילאן – אני השתמשתי בתמר כינרת. יש להם סילאן טהור טבעי ולא ממותק, אתם חייבים לנסות.
100 גרם שוקולד מריר (אפשר גם פחות)
הוראות הכנה:
לערבב את השמנת והטחינה
להוציא רבע מהבלילה, להמיס את השוקולד ולהוסיף לרבע שהוצאנו.
להוסיף את הסילאן לשאר הבלילה
לצקת בתבנית סיליקון שכבה מבלילת השוקולד ושכבה מבלילת הסילאן.
או לצקת את הבלילה עם הסילאן לתבנית ואז לשים כף של בלילת שוקולד.
8 Responses to “רוצים גלידה? תאכלו את הלב – גלידת חלווה בריאה וטעימה”
כמה זמן במקפיא עד שמוכן?
שעה
לדעתי מה שהורס את הבריאות זאת השמנת המתוקה:אולי כדאי לנסות במקום 2קופסאות של חלב/קרם קוקוס??
אפשר לנסות 🙂
אבל חלב לא יהפוך את זה לגלידה…. אולי שמנת אחת ובמקום השמנת השניה חלב? אם כן כמה חלב מחליף שמנה אחת?
אני מעולם לא ניסיתי שום מתכון עם חלב / קרם קוקוס ולכן אינני יודעת
אם ליאת תנסה, אשמח שתחזור ותעדכן
האם יש צורך לשמן את תבניות השקעים?
אני לא משמנת אך השתמשתי בתבנית סיליקון