קובנה תימנית משמן זית – בריא טעים וקל

קובנה בשמן זית

את המתכון המעולה והקליל לקובנה תימנית משמן זית קיבלנו מלימור מרטון סול

קובנה בשמן זית

 

קובנה תימנית משמן זית

מצרכים להכנה:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים לחים
3-4 כפות סוכר
1 כף מלח
3-3.5 כוסות מים פושרים
שמן זית למריחה על הקובנה
אני מוסיפה קצח

קובנה בשמן זית

מתפיחים פעמייםקובנה בשמן זית

ובפעם השלישית פותחים לעלה מורחים שמן זית יוצרים שושנים ושמים בסיר.

קובנה בשמן זית
לתנור 100 מעלות כל הלילה

קובנה בשמן זית

קובנה בשמן זית

 

אך לי, רעות, שהבאתי לפרסום את המתכון

 

יש סיפור אישי עם החשיבות של קובנה

כשהייתי בהריון,  אושפזתי בבית חולים במחלקת טרום לידה, היה יום שישי והתחשק לי משהו טעים. בכל זאת חודש תשיעי.

בדקתי, ראיתי וטעמתי מדוכני האוכל השונים שהיו שם.

לבסוף כמעט בפתח המדרגות הנעות ראיתי אישה שמוכרת קובנות. ממש רציתי ושאלתי את המחיר. היא שאלה אותי מתי אני צפויה ללדת. כנראה חשבה שצפוי להיות ניתוח קיסרי.

עניתי: "רק ה' יודע".

היא בתגובה: נתנה לי קובנה מתנה ואמרה תאכלי, תתחזקי ותלדי

 

לימור יקרה, בע"ה בלידה הבאה, אני מזמינה קובנה לחדר לידה

ולכן, קוראות יקרות, לכו ותכינו

אילו ידעתי שזה כזה מתכון קל ודאי הייתי מכינה בעצמי ולא מבקשת מאותה מוכרת

Summary
Recipe Name
קובנה תימנית משמן זית – בריא טעים וקל
Published On
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 3 Review(s)
נכתב על ידי: Lady In Red

There are 3 comments for this article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *