חלה לאבא של שבת – חלה מתוקה, חלה לשבת וקלה להכנה!
הבן שלי היקר התחיל ללכת לגן לפני כחודש וחצי.
אולי כי זה ילד ראשון שלי.
אולי כי אני אוהבת להשקיע אך אני מוכנה להשקיע למענו ולמען משפחתי כמה שעות עבודה.
אולי כי אני אוהבת את ריח השמרים,
אך בעיני לחלה ביתית יש טעם מיוחד,
טעם של אהבה
הבעיה היחידה היא זמן.
אין לי הרבה זמן פנוי.
אני אוהבת להכין משהו שהוא מוכן תוך 5 דקות ואז מקבלים עליו מחמאות, בינינו, מי לא אוהבת?
פסח חלף עבר לו, האביב הגיע.
אבל חלה לשבת…
היא תמיד טעימה.
הריח משכר.
הבית נהנה.
אין לה טעם של סופר
היא הרבה הרבה הרבה יותר טעימה ומוצלחת
ו…
היא ממש קלה ומהירה להכנה
אז בואי תנסי ותראי שגם את יכולה
כי כשהכל קל אז כיף לפעמים להתפנק וכשהיא מוכנה, תמרחי חמאה או ריבה טעימה, אפשר כמובן גם שוקולד ותהני.
קחי לעצמך רגע בשבילך, למען הנשמה שלך ותחייכי. כי הצלחת, תחייכי כי את אמא מושלמת
אז זוהי החלה המתאימה לכן האמהות העסוקות.
חלה אמיתית עם צמות.
חלה עם שמרים בכלום עבודה ובכלום כלים. בסך הכל כלי אחד. האמת אפשר אפילו לשחק עם הילדים ולהכין ביחד.
אני מכינה את הכל בתבנית של המיקסר ואם אני מכינה רק כמות אחת אז גם בקערה הזו אני משאירה להתפחה לתנור ודי, מוכן
חלה לאבא של שבת – חלה מתוקה, חלה לשבת וקלה להכנה!
מתכון לחלה לאבא של שבת, מספיק ל 2 חלות גדולות או 6 חליות קטנות:
6 כוסות קמח לחלה
כפית מלח "בהריון" חודש תשיעי
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
ביצה
כוס וחצי מים
5 כפיות שמרים לא גדולות – 18 גרם
לערבב הכל ביחד
רצוי שמלח ושמרים בנפרד, משמע לשים את הכל לפי הסדר שכתוב
שיתערבל במיקסר בין 5-7 דקות עד שנהיה גוש אחד דביק, קורה די מהר וזה משתנה לפי עוצמת המיקסר, הייתי בנוסף נותנת גם ערבוב עם היד
להתפיח – רצוי לפחות שעה (ואם את בלחץ וממש ממהרת גם ארבעים דקות זה יצליח אבל עדיף יותר)
טיפ יעול – לכסות עם שקית נילון את הקערה ומעליה לשים מגבת.
לפני התנור למרוח ביצה עם טיפת מים / אפשר כמובן גם טיפת סילאן למתיקות – בינינו, לרוב אני מתעצלת ואפילו את זה לא מורחת, אפשר לפזר מלח גס מעל וכל אשר תרצו ותאהבו.
לתנור – 35-40 דקות בחום של 180 מעלות
ניתן לדעת שהחלה מוכנה כאשר קל להוציא אותה וכשלמטה, בצד שהיה מונח על התבנית נהיה צבע יפה.
6 Responses to “חלה לאבא של שבת – חלה מתוקה, חלה לשבת וקלה להכנה!”
היי, תודה!
שתי שאלות:
1. האם מחלקים לכמות של שניים לפני או אחרי ההתפחה
2. איך עושים את הצורה של החלה?
חדשה בעניין אפיית לחם
הי ליאת
אני לא מומחית גדולה אך אשמח לענות על השאלות בשמחה 🙂
1. מחלקת לאחר ההתפחה
2. חברה שלי ענתה ואהבתי את התשובה: כמו צמה של ילדה
את יכולה להכין "מעין" שלושה נחשים, וכל פעם לבחור צמה אחת עולה לעבר השניה,
נסי לדמיין שלושה נחשים. אחד באמצע אחד ימין ואחר משמאל כל פעם בוחרת שאחר "יכסה" את האמצעי
בהצלחה גדולה!
מכינה עכשיו. הריח של השמרים מעולה
תודה רבה 🙂
התכוונת לשמרים טריים?
אני משתמשת בשמרים שאחר כך שומרת במקפיא