חג שבועות הוא חג הגבינות.
אני אוהבת לאכול עוגות גבינה כל השנה, אך כידוע כאמא טריה וצעירה אין לי הרבה זמן פנוי.
כעת כשאני בהריון שני, גם אין לי הרבה זמן פנוי אבל בעיקר אין לי כוחות.
עוגה שלוקחת פחות מחמש דקות הכנה.
עוגה שטעימה אך הבעיה היחידה היא שהיא נגמרת מהר מאוד.
מודה שהבן שלי העיר אותי בבוקר,
אתמול בערב נרדמתי ולא הספקתי להכין.
הערב אני מארחת.
אני כמו תמיד אוהבת לקצור מחמאות אך לא אוהבת לעבוד קשה.
עוגת גבינה זו מתאימה לכולם.
מגדול ועד קטן.
הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים אכל את הגבינה, ובהחלט בערב יהנה ממנה שוב יחד עם שאר המשפחה.
היא ללא ביצים.
לי אישית היא לא מעלה את הסוכר (אני עם סכרת הריון)
היא לא אפויה או מבושלת.
היא פשוט העוגה המושלמת.
עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה
מתאימה לכל המשפחה
מצרכים:
שרוול פתי בר
100 גרם חמאה
750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת מתוקה משמע 500 גרם סך הכל
1/2 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
אני הוספתי כף אינסטנט פודינג ריבת חלב – כי רציתי לקשט מעל עם ריבת חלב, הכנתי עשרות פעמים את העוגה ללא אינסטנט ריבת חלב ויצא מעולה אך זוהי תוספת מרשימה, טעימה, ואני ממליצה עליה בחום
שלבי הכנה:
- מרסקת / טוחנת את הפתי בר, הפעם אני השתמשתי בפתי בר בטעם קרמל אך אפשר בכל טעם ומניסיון עבר גם פתי בר שוקולד הולך כאן מצוין
ממיסה במיקרו בפולסים של חצי דקה את החמאה, הספיקו 45 שניות
- במיקסר אפשר גם במערבל ידני
2 שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וגבינה בסוף.
בתבנית עגולה לשטח את הפתי בר, לשפוך את עיסת הגבינה
בסוף, למעלה ניתן לעשות מספר אפשרויות, אנחנו לקחנו ממרח ריבת חלב – 2 כפות עם כף מים. יצרנו עיגולים מסביב וחיברנו קווים ביניהם כדי ליצור מראה עכביש.
כמובן, ניתן לפזר מעל פתי בר במקום.
שוקולד בהחלט יכול לבוא מצוין
כיד הדמיון החופשית, אני בעד לאלתר ולשחק
בעיני זה כל מה שכיף במטבח
בתאבון
חג שבועות שמח
18 Responses to “עוגת גבינה קרה טעימה, נימוחה ורכה, מושלמת בשתי דקות הכנה מתאימה לכל המשפחה”
מרגיש טעים.. ונראית באמת טוב, ותכל'ס מהירת הכנה. שאפו !
תודה רבה 🙂
חג שמח
לאיפה נכנסת החמאה?
עם הפירורים כשמשטחים בתחתית העוגה
בתאבון
לא צריך לשים גלטין כדי שהיא תתיצב? אני יודעת שבעוגה קרה שמים
לא צריך לשים ג'לטין
העוגה מתייצבת מעולה וטעימה מאוד
בתאבון
לא כתוב כמה זמן העוגה צריכה להיות במקרר לפני שתהיה טובה להגשה ?
אופה שלום,
אני מכניסה לפריזר לשלוש שעות לפחות
כמה שאפשר ומפשיטה לפי מידת הצורך
אני מכינה את העוגה הזו ללא סוכר בכלל והיא גם כך טעימה מאוד
תודה רבה על הארה והערה
אני בהחלט מסכימה 🙂
מתכון פשוט נפלא. עושה חשק להכין. תודה לך.
גרמת לי לחייך אז תודה רבה לך 🙂
יום נפלא
לא כתוב באיזו תבנית? .העוגה נראית מצויין. תודה
לא רשום באיזו תבנית. או גודל התבנית. העוגה נראית יפה וטובה. תודה
תבנית עגולה רגילה אפילו קפיצית מעולה לאירוח 🙂
בתאבון 🙂
עוגה קלה להכנה… יצאה טעימה… הכנסתי קצת לפריזר..
את הגבינה מקציפים או מקפלים לאחר ההקצפה של השמנת המתוקה והסוכר?
לאחר מכן 🙂
תודה על הערה והארה