במהלך מחקר מקיף שבוצע בשנת 2014 בבית החולים בילינסון, בהובלתו של פרופ' יריב יוגב, מנהל מחלקת מיון יולדות,

נמצא באופן מובהק כי השימוש בלייבוראייד מסייע להפחית  בכ-70% את כמות הלידות בהן נדרש, בשלב השני של הלידה, ניתוח חירום קיסרי או שימוש במכשיר ואקום על מנת לחלץ את התינוק מתעלת הלידה

בלידה הבאה שתהיה לי אני אעשה הכל כדי להקל את הכאב שלי, ומה איתך?

ליייבוראייד כדי לעזור לנו בואו נעזור לעצמנו

לייבוראייד להקל על היולדת בזמן אמיתי בחדר הלידה

לפני שנה עברתי לידה לא קלה. לא רוצה להגיד לידה קשה אךבהחלט לא קלה. 46 שעות בחדר לידה, שלושה ימים אשפוז עם זירוזים  – לא תענוג מושלם.

אילו ידעתי שיש מוצר שיכול להקל על הלידה, מבטיחה שהייתי מנסה.

 

לפני כמה חודשים נקלטתי ונכנסתי להריון. מכיוון שאני הריון בסיכון גבוה קבעתי פגישה פרטית אצל פרופסור יוגב. פרופסור יריב יוגב, מוכר לכולנו מ"בייבי בום" וכיום מנהל בית החולים "ליס ליולדות ונשים סיפר לי על מוצר חדש, לייבוראייד.

"לייבוראייד" הינו אביזר פה חדשני המסייע להפחת סיכונים ותחושת הכאב בלידה. אני מניחה שאדם שהוא פרופסור בכיר לא ימליץ על מוצר סתם. יעילותו של הלייבוראייד הוכחה מדעית במהלך מחקר קליני מקיף שמצא כי הוא מסייע להפחתת סיכונים לניתוח חירום קיסרי או לידת ואקום בכך שהוא מאפשר לחיצות ממוקדות ויעילות במהלך הלידה. נשים רבות כמוני מוכנות לעשות הרבה על מנת להקל על הלידה, אך פשוט לא מכירות את המוצר.

הלייבוראייד פותח באנגליה בשנת 2012 על ידי חברת OPRO, חברה בריטית שהינה אחת מהיצרניות המובילות בעולם של מגני שיניים המותאמים אישית לפה המטופל. לחברה חטיבת מחקר ופיתוח, אשר פועלת רבות בתחום הדנטלי.
הלייבוראייד הינו כרית סיליקון קטנה ונוחה היוצרת מרווח בין הלסת העליונה ללסת התחתונה.
באמצעות הנחת הלייבוראייד בפה נוצר מרווח בין הלסתות, המותיר את דרכי הנשימה של היולדת פתוחות ומאפשרת זרימת חמצן רציפה המורידה את הלחץ בשרירי הלסת, הכתפיים והגב.
בהתאם, פוחתת רמת הלחץ בו נתונה היולדת ובכך נוצרות תגובות הורמונאליות ופיזיולוגיות בגוף שמסייעות באופנים הבאים:
1.      מאפשר לחיצות ממוקדות ויעילות בלידה ובכך מפחית סיכונים לניתוח קיסרי או לידת ואקום
2.      מסייע להקלה בתחושת הכאב בלידה

הלייבוראייד מיוצר מחומר טבעי ללא טעם וריח, ומגיע בשני גדלים המאפשרים התאמה מרבית לחלל הפה של היולדת מבלי להפריע לנשימה או לדיבור היולדת.

 

עם תחילת הצירים, אנחנו סובלות  מתחושות מתח, פחד וחרדה לקראת תהליך הלידה המורכב פיזית ונפשית. תחושות אלו, בנוסף לשינויים ההורמונאליים החלים בגוף, גורמות ללחץ נפשי המתבטא בהתכווצות של שרירי הלסת, הצוואר והגב, מניעת מעבר חופשי של חמצן לגוף ועלייה ניכרת ברמת הקורטיזון בגוף.
במהלך השלב השני של הלידה (שלב הלחיצות), המתחיל במצב "מחיקה מלאה" של צוואר הרחם (10 ס"מ), אנו נדרשות ללחוץ לחיצות אפקטיביות ככל הניתן בכדי לסייע לתינוקה לרדת בתעלת הלידה מבלי להיתקע בה, מצב העלול לסכן  ואף להוביל להתערבות כירורגית, כגון ניתוח חירום קיסרי או שימוש במכשיר ואקום על מנת לחלץ את התינוק מתעלת הלידה.
בכדי להימנע ממצב זה ועל מנת שתוכל ללחוץ באופן ממוקד ויעיל, נדרשת היולדת לגייס את כל הכוחות והאנרגיות שבה. יחד עם זאת, בשל הלחץ הנפשי בו היא נתונה, המתבטא בהתכווצות שרירי הלסתות, הכתפיים והגב ובמניעת זרימה חופשית של החמצן לגוף, מרבית כוחותיה של היולדת הופנו אל עבר שרירים אלו, במקום לשרירי הליבה (שרירי הבטן), דבר המתבטא בהמשך בלחיצות שאינן אפקטיביות, הארכת זמן השלב השני ובהתאם – גדילה בסיכון להתערבות כירורגית.

לייבוראייד להקל על היולדת בזמן אמיתי בחדר הלידה

יעילותו של הלייבוראייד הוכחה מדעית ולכן אני מפרסמת את מוצר הזה כאן באתר. כ"בית של האמהות" חשוב לנו לדאוג לאמהות וחשוב לפי לדעת איך להקל עלינו במה שאפשר.

בלידה הבאה שתהיה לי, אני מבטיחה שאני אוכל להשתמש, להכיר מקרוב ומשיניי את הלייבוראייד ואם יקל עלי שווה את הכול.

במהלך מחקר מקיף שבוצע בשנת 2014 בבית החולים בילינסון, בהובלתו של פרופ' יריב יוגב, מנהל מחלקת מיון יולדות. נמצא באופן מובהק כי השימוש בלייבוראייד מסייע להפחית  בכ-70% את כמות הלידות בהן נדרש, בשלב השני של הלידה, ניתוח חירום קיסרי או שימוש במכשיר ואקום על מנת לחלץ את התינוק מתעלת הלידה.