עוגת שוקולד משוקולית מושלמת בדקה הכנה
אני אוהבת שוקולד.
טוב אגיד את האמת, אני חולת שוקולד.
שוקולד מרגיע לי את הגוף ובעיקר את הנשמה.
גם הבן שלי אוהב שוקולד.
הבן שלי השבוע יהיה אבא של שבת בגן והגננת ביקשה שאכין עוגת שוקולד.
אני אמא, אני גאה להיות אמא.
בעיני זו זכות הכי גדולה שקיימת בעולם.
אבל….
אין לי זמן.
או יותר נכון כמו שאני אוהבת לומר
אני בוחרת לנצל את הזמן שלי אחרת.
אני בוחרת להקדיש את הזמן שלי במשחק עם הבן שלי ולא במטבח.
אני אוהבת לבשל, זה כיף אבל לא כאשר הבן שלי בבית.
אני מבשלת ואופה כשהוא ישן או כשהוא בגן ולכן אני מחפשת מתכונים קלים.
עוגת שוקולד משוקולית בדקה הכנה
5 ביצים שלמות ללא הפרדה – אין לי כוח ראש וסבלנות להתעסק בהפרדות, הכל ביחד
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שוקולית רצוי של עלית, אותה אנחנו הכי אוהבים בבית
כוס קמח תופח (מעולה לפני פסח, "מכירת חיסול" לכל החמץ)
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל
לערבב הכל ביחד
160 מעלות בתנור 40 דקות
רוטב שוקולד מעל
2 כפות חלב
שוקולד מריר חבילה של עלית, שוקולד פרה של פעם 🙂
25 גרם חמאה
למי שרוצה שהרוטב יהיה פרווה אפשר רוטב משוקולד מריר מומס עם 2 כפות מים
בתאבון
נ.ב. בחרתי שלא לשים סוכריות כי הבן שלי עדיין קטן, אבל תהנו
33 Responses to “עוגת שוקולד מושלמת בדקה הכנה”
שלום רעות! בקשר לשוקולית איך את עושה זאת וכמה כפות את שמה?
3/4 כוס
מעולם לא מדדתי בכפות
הכוונה לשוקולית אבקה 3/4 כוס
אמת
לאיזה גודל תבנית??
קמתי במיוחד למטבח ובדקתי על התבנית לא כתוב מספר
תבנית רגילה לא ענקית
מצטערת לא יודעת לענות מה המספר של תבנית רגילה ממוצעת 🙂
קמתי למטבח, ומצאתי את התבנית אך לא כתוב עליה מספר
לדעתי תבנית סטנדרטית חד פעמית תתאים בהחלט
כמובן שלא חייב בחד פעמית
בתאבון 🙂
האם השתמשת בכוס מדידה?
כן
שלום , העוגה נראית סוףף, רציתי לדעת באיזה גודל תבנית לאפות אותה, 26 28? וכמובן שאשמח לקבל עוד מתכונים שקלים להכנה
תודה רבה 🙂
שני הגדלים מעולים
הגודל ישפיע על גובה העוגה אך היא מעולה בשניהם
יש מתכונים נוספים באתר ומבטיחה לפחות פעם פעמיים בשבוע מתכונים נוספים
תודה
הי ליפז, אישית אני מפחדת להכין עוגות במיקרוגל
אני חוששת שהביצים לא יהיו מספיק מבושלות ולכן אינני מכינה לא לי ולא לבני שעדיין תינוק – בן שנה וחודשיים במיקרוגל
סליחה
רעות לא צריך נוזלים לעוגה כמו מים מיץ
לא
רק מה שכתוב 🙂
עוגה מהממת הילדים התעלפו עליה ניקו ממש את הצלחת ועוד ביקשו תוספת חחח תודה רבה על מתכון נפלא ואכן בדקה בחוויה יחד עם הילדים בהכנה
תודה רבה 🙂
האם צריך להקציף את הביצים עם הסוכר או מספיק רק לערבב?
בלי הפרדות ובלי הקצפת 🙂
לא תפח לי:(
באיזה קמח השתמשת?
כבר מחכה 55 דקות והלמעלה עדיין נוזלי מה לעשות ?
אשמח לדעת באיזה קמח ואיך הכנת כדי לעזור
מתכון מעולה
אהבתי מאוד
במקרוגל 9 דקות והעוגה מוכנה
ואיך יצאה?
מכיוון שאני בהריון ועם תינוק אני מעדיפה להכין בתנור
חוששת מיקרו אך טוב לדעת 🙂
לדעתי אפשרי לשים קקאו במקום שוקולית!
מעולם לא ניסיתי.
נשמע לי מר
היי יש לי רק קמח רגיל ואבקת אפייה אפשרי במקום קמח תופח? ואם כן כמה צריך?
בהחלט אותה כמות
לדעתי כדאי לערבב את הקמח ואבקת אפיה ואז להוסיף
בתאבון 🙂
כוס
האם שופכים את רוטב השוקולד על העוגה בעודה חמה וגם הרוטב חם?
הי,
אני ממליצה לקרר את העוגה ואז לשפוך את הרוטב החם
לשים 5 דקות במקפיא כדי שהרוטב יתייצב ואז לקשט בכל אשר תרצי כאוות נפשך
בתאבון 🙂
היי רעות ,
את צודקת העוגה תהיה לא מתוקה אולי חזקה בטעם,
אם משתמשים בקקאו במקום שוקולית , יש להוסיף כ – 6 כפות סוכר לכמות הסוכר שבמתכון .
בברכה ובהצלחה !